Подоляк засуджує ракетний удар по Одесі у день російських "виборів": рф демонструє світові свою агресивну політику
16:33 15.03.2024
267

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк різко відреагував на ракетний удар по Одесі, здійснений росією у день проведення так званих "виборів" президента рф, заявивши, що це дія є свідченням намірів росії вести руйнівні війни з масовими вбивствами громадян інших країн.

Подоляк зазначив у своєму повідомленні в соцмережі X, що напад на мирних мешканців Одеси, що призвів до численних жертв серед цивільного населення, є яскравим прикладом того, як путін демонструє свою агресивну політику в день свого "перепризначення".

За словами Подоляка, росія має на меті ведення руйнівних воєн як засіб свого існування та збереження як держави, вбачаючи в цьому єдиний спосіб підтримки своєї ідентичності. Також він підкреслив, що війни під керівництвом путіна неминуче супроводжуються масовими злочинами проти людяності.

"Системна геноцидна політика є ключовою для забезпечення агресивності російської ідеології," – наголосив Подоляк.

Він також заявив, що будь-які спроби переговорів чи припинення вогню можливі лише на умовах Кремля, які передбачають безмежне право Росії на агресію та контроль над захопленими територіями, а також зневагу до життя місцевого населення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також