Державний демпінг – на Вінниччині посадовці дешево продавали зернові
16:12 01.03.2024
263

Посадовці одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України протягом 2023 року здійснювали реалізацію зернових за цінами, нижчими за середньоринкові. Продукцію пропонували «зацікавленим» покупцям. Зловмисникам загрожує тривалий термін.

В поліції повідомляють,  що на початку року ділки продали  4 тисяч тонн зернової продукції за заниженими цінами.

У серпні 2023  року директора звільнили з посади. Про причини правоохоронці не повідомляють. Та чоловік залишився працювати на підприємстві, щоправда на посаді  головного інженера. Екскерівник вирішив не зупинятися «на досягнутому» і залучив до «роботи» нового очільника установи по «старій схемі».

На сьогодні правоохоронці називають саме ексдиректора керівником організованої групи. Решта - новий керівник, який офіційно вважається виконуючим обов‘язки і бухгалтер, проходять у справі, як члени угрупування. Вони оформляли документи -  договори постачання, купівлі-продажу, специфікації та видаткові накладні.

Зловмисники реалізували ще понад 1,5 тисячі тонн .зернових. Загальна сума збитків, завданих державі, складає понад 5 млн грн.

На сьогодні працівникам підприємства повідомлено про підозру. До суду скеровано клопотання про відсторонення їх від займаних посад і застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Зазначені злочини караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років, з конфіскацією майна.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також