Число зниклих безвісти осіб наближається до кількості мешканців в деяких містечках Вінниччини
10:23 19.10.2023
265

У МВС розповіли, скільки українців вважаються зниклими безвісти від початку російського повномасштабного вторгнення. Станом на сьогодні у нас близько 28 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин громадян, яких необхідно розшукувати. Зазначимо, що це надзвичайно велика цифра. Таку кількість зниклих можна порівняти із населенням таких містечок як Гайсин, де за останнім переписом проживає близько 26 тисяч людей, чи Могилів-Подільський, в якому мешкає більше 30 тисяч осіб.

Про це розповів заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко на зустрічі із представниками Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти.

Є потреба у відборі зразків ДНК, аби порівнювати цю інформацію із тими запитами, які надходять до експертних установ від сімей осіб, зниклих безвісти. Також існує проблема з ідентифікацією тіл, які залишаються на тимчасово окупованих територіях, тимчасово захоронені або перебувають в зоні проведення бойових дій.

Генеральний директор МКЗБ  Кетрін Бомбергер  на цій зустрічі зазначила про важливість налагодження взаємодії між органами державної влади та родичами зниклих безвісти українців. 

Зазначимо, що з квітня цього року в Україні запровадили Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб за особливих обставин.

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також