Вінниця може стати центром «харчової долини»
10:36 22.08.2023
285

У Вінниці стартувало будівництво першого в Україні агрохарчового парку Volia Agri-Food Park Vinnytsia. Перша черга будівництва – це  інженерні мережі, дороги та на території парку, бізнес-центри для резидентів, Light Industry Box для розміщення виробництва малих харчових підприємств та логістичний центр.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міської ради.

Засновник та інвестор агрохарчового парку Борис Шестопалов вважає, що реалізація проекту дасть можливість перейти від сировинної економіки до переробної.

Моя місія змінити економічний підхід в харчовій промисловості України, трансформувати її з сировинної на виробництво готової продукції з високою доданою вартістю всередині країни. Volia Agri-Food Park Vinnytsia надасть міжнародним та українським компаніям харчової промисловості готові рішення для релокації та масштабування бізнесу. Тут ми створюємо високотехнологічну, енергоефективну та екологічну інфраструктуру для ефективної діяльності харчових підприємств, зменшення їх операційних витрат та збільшення прибутковості, сприяючи інноваціям у харчовій галузі, – говорить підприємець.

Зазначимо, що очікуваний розмір капіталовкладень на момент завершення реалізації проєкту сягне близько 3 млрд грн. Тут будуть створені робочі місця для близько 2 тисяч нових працівників. А загалом по всім ІП нашої громади – понад 5 тисяч новостворених робочих місць.

Щодо вигод, то вони очевидні – це значне зростання валового регіонального продукту, створення нових робочих місць, збільшить податкові надходження до громади, а також підвищить конкурентоспроможність харчової продукції українських підприємств на зовнішніх ринках.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також