У Вінниці «закрили» список кандидатів на отримання дешевого житла
20:11 04.05.2023
298

У Вінниці «закрили» список кандидатів на отримання дешевого житла. Найбільшу квоту отримали учасники бойових дій. Рішення щодо остаточної кількості осіб та дати проведення жеребкування на отримання можливості купити бажані квадратні метри за нижчою, ніж на ринку, ціною затвердили сьогодні, 4 травня.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Наприкінці квітня у Вінниці завершилася додаткова реєстрація кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади» по восьмому об’єкту – багатоквартирному житловому будинку з підземним паркінгом по вул. Привокзальна, 30. До Програми долучилися ще 16 осіб, з них:

«Учасники бойових дій в російсько-українській війні» – 7 кандидатів;

  • «Інші категорії громадян» – 5 кандидатів;
  • «Молоді сім’ї» – 2 кандидати;
  • «Працівники закладів освіти і охорони здоров’я» – 1 кандидат;
  • «Особи з інвалідністю І групи» – 1 кандидат.

Жеребкування щодо визначення учасників та розподілення об’єктів інвестування відбудеться наступного понеділка, 8 травня.

Наразі всього у Програмі зареєстровано 70 учасників. Найбільша квота передбачена для учасників бойових дій в російсько-українській війні – їх 28.

Серед учасників також 10 працівників закладів освіти та охорони здоров’я, 3 правоохоронців, двоє учасників в категорії “Молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно, які перебувають на квартирному обліку”.

У Програмі також є один учасник в категорії “Члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни”, одна особа з інвалідністю І групи, а також 20 учасників – інші категорії громадян, три учасники в категорії «Працюючі або самозайняті (ФОП) внутрішньо-переміщені особи.

Нагадаємо, будинок, який Вінницький муніципалітет зводить на вулиці Привокзальній – це 161-квартирна багатоповерхівка на три секції. Вартість квадратного метру в цьому будинку складає 27 900 грн, та залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла в місті.

Фото початку будівництва багатоповерхівки з відкритих джерел.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також