На Вінниччині у військовій адміністрації зібрали фермерів. Про що говорили?
13:01 09.07.2023
505

Вінниччина входить до переліку областей, які мають забезпечити країну продовольством Враховуючи початок жнив та напружену ситуацію в економіці в обласній військовій адміністрації зібрали очільників районних військових адміністрацій, фермерів та фахівцями обласних управлінь та служб. 

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької ОВА.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов наголосив на тому, з однієї сторони потрібно виконувати експортні зобов‘язання, з іншої треба передбачити можливості переробки зернових на місці – росіяни постійно блокують «зерновий коридор».

 За завданням Уряду, саме Вінниччина входить до переліку областей, які мають забезпечити країну продовольством. Деокуповані регіони ще заміновані, на окупованих сільгоспроботи вести неможливо, тож необхідно забезпечувати хлібом свою країну та виконувати  експортні зобов’язання, - повідомив Сергій Борзов.

За словами посадовця через обмеження експортних можливостей наявна цінова ситуація на зерновому ринку не покриває собівартість вирощування сільськогосподарських культур. Зокрема, «Зерновий коридор», сформований ООН, постійно блокується країною-агресором.

Ситуація складна, але не критична. Із залученням минулорічного досвіду працюємо над пошуком різних шляхів подальшого розвитку та можливості збуту виробленої сільськогосподарської продукції, - зазначив начальник ОВА.

Серед "шляхів розвитку" посадовець наголосив на "нарощенні переробних потужностей та їх диверсифікації". 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також