Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження відкрило «філію» у Вінниці
09:06 26.01.2024
263

У Вінниці  відкрито Офіс декарбонізації та енергоефективності. Місто стало першим в Україні, в якому Державне агенство з енергоефективності відкрило офіційне представництво.

На церемонію відкриття завітала  Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва, вона пояснила, чому саме з Вінниці розпочалося створення таких структур в регііонах.

«Я дуже сильно вірю в місцеве самоврядування. Громади завжди точно знають, як краще жити, з чого розпочинати. Для цього їм необхідна лише фінансування, стратегічне спрямування та фахова допомога. Вінниці у цьому буде трішки легше, оскільки громада вже має свій шлях, достатньо розвинені інституції та розуміє, як потрібно удосконалюватись, зокрема в генерації альтернативних видів палива, – зазначилм посадовиця.

В офісі будуть розробляти та підтримувати проєкти, що відповідають Зеленому курсу, який, нагадаємо, наша громада проголосила також першою в країні. Йдеться про впровадження мультиплікаційних заходів у галузі енергоефективності та безвуглецевої економіки, сприяння залученню «зелених» інвестицій та популяризації цього важливого напряму.

Зазначимо, що всі заходи будуть здійснюватись відповідно до Національного плану заходів по енергоефективності.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також