Державна підтримка: 63 родини ветеранів на Вінниччині отримають можливість придбати житло
14:07 29.08.2023
259

У 2023 році в Україні передбачена грошова компенсація для ветеранів та членів їх сімей на житло, повідомляє Вінницька міська рада з посиланням на начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова.

Розподіл субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації відбувся у 2023 році за трьома бюджетними програмами на загальну суму 5,5 мільярда гривень. Відзначено, що на Вінницьку область направлено субвенції на суму 124 млн грн, яка допоможе покращити житлові умови 63 родинам.

Компенсацію отримали:

  • 23 особи із інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС, зокрема 3 особи з Барської територіальної громади, 10 з Вінницької, по 2 особи з Глуховецької та Калинівської громад, а також по 1 особі з Джуринської, Бершадської, Піщанської, Могилів-Подільської, Уладівської та Муровано-Куриловецької територіальних громад;
  • 15 сімей загиблих (померлих) воїнів з різних територіальних громад;
  • 3 особи із інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи з числа ВПО з Вінницької територіальної громади;
  • 14 учасників бойових дій з числа ВПО з різних територіальних громад;
  • 8 осіб із інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території інших держав з різних територіальних громад.

Сергій Борзов відзначив, що чотири сім'ї учасників бойових дій з числа ВПО вже придбали собі житло. Додатково, найближчим часом очікуються кошти субвенцій для осіб, які були призначені на компенсацію в інших областях, але через воєнні дії стали внутрішньо переміщеними до Вінницької області. Ця ініціатива додасть 31,2 мільйонів гривень і надасть можливість придбати житло для 12 учасників бойових дій та 1 особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи.

Усього в Україні планується, що протягом 2023 року близько 2 000 ветеранів та родин загиблих воїнів отримають житло за рахунок державних коштів.

Автор: Павло Петрушкр
Читайте також