Відновлення Червонокнижних хом'яків на Одещині: зусилля науковців і місцевої влади
19:02 27.09.2023
268

У Одеській області тривають роботи з відновлення популяції червонокнижних хом'яків. Про це повідомив голова Одеської обласної адміністрації Олег Кіпер у своєму tg-каналі.

"Червонокнижні хом'яки повертаються в степи Одещини. Це стало можливим завдяки спільній роботі науковців, фахівців Одеської ОВА і місцевої влади з відновлення популяцій флори та фауни", - написав він.

Кіпер зазначив, що цього року команда Rewilding Ukraine та Київський зоопарк доставили до ландшафтного заказника "Тарутинський степ" в Болградському районі 15 хом'яків. Ці тварини оселилися в степу для створення стійкої популяції виду в цьому регіоні.

Олег Кіпер нагадав, що раніше дикі хом'яки населяли степи і лісостепи на більшій частині України, але майже зникли з природи. Зараз спеціалісти регіону працюють над відновленням популяцій тварин, які зникли через діяльність людини.

"Одеська ОВА спільно з науковцями Rewilding Ukraine та Бородінською селищною радою працює над створенням національного природного парку "Буджацькі степи", до якого планується включити ландшафтний заказник "Тарутинський степ", ботанічний заказник "Староманзирський" і ландшафтні заказники "Діброва Могилевська" і "Діброва Манзирська".

Створення національного природного парку "Буджацькі степи" є частиною програми відновлення унікального біорізноманіття Тарутинського степу, другого за площею степового масиву в Європі. Одеська ОВА спільно з науковцями Rewilding Ukraine планує повернути сюди тварин, які зникли через діяльність людини, такі як кулан, лані європейські, бабак степові і хом'яки", - підкреслив голова ОВА.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також