Одеська філармонія: завершення реставрації та заходи з безпеки до кінця року
15:01 09.11.2023
323

До кінця поточного року заплановано завершити протиаварійні та консерваційні заходи в Одеській філармонії. Про це стало відомо після зустрічі заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Андрія Фігеля з представниками Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОВА та підрядної організації, що здійснює ремонтно-реставраційні роботи в будівлі Одеської обласної філармонії.

На зустрічі також був представлений поетапний план термінового вирішення проблем з фундаментом будівлі для захисту від негативного впливу навколишнього середовища. Обговорено терміни виконання робіт та вивчено вже здійснені заходи з укріплення фундаменту всередині будівлі.

Одеська ОВА відзначила, що Одеській обласній філармонії у 2021 році виповнилося 90 років. Будівля має статус пам'ятки архітектури національного значення та була заснована 1931 року.

Особливістю будівлі є те, що її дерев'яна стеля з ліванського кедра виготовлена без використання будь-яких цвяхів. Головний зал, розрахований на тисячу місць, вважається одним із найкращих в Європі з точки зору краси та акустичних властивостей.

З огляду на необхідність ремонтно-реставраційних робіт, Кабінет Міністрів України в 2021 році видав розпорядження "Про затвердження розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності". Розподіл відповідної субвенції був узгоджений Міністерством культури та інформаційної політики України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також