На Одещині затримали ворожого інформатора
12:32 01.05.2023
256

Служба безпеки затримала ще одного прихильника рашизму, який передавав до Росії локації Сил оборони та промислових об’єктів в Одеській області. Зловмисником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, інформатор передавав своїм знайомим-громадянам Росії координати критичної інфраструктури на території підприємства. Він також "зливав" країні-агресору детальні дані про місця базування та види озброєння підрозділів ЗСУ, які залучені до захисту промислового об’єкта.

Для комунікації чоловік використовував закриті чати одного з месенджерів. Крім того, окремі відеофайли він супроводжував власними коментарями, в яких намагався дискредитувати українських військових.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань).

Його помістили під варту, наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також