Кличко: За останній тиждень в столиці перевірили майже 6 тисяч ресторанів, нічних клубів та магазинів. 7 закладів закрили
16:35 21.04.2021
257

За останній тиждень в столиці перевірили майже 6 тисяч ресторанів, нічних клубів та магазинів. 7 закладів закрили. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

"За останній тиждень групи контролю перевірили майже 6 тисяч ресторанів, нічних клубів, кафе та магазинів, 7 закладів закрили. Загалом на керівників та власників закладів склали 286 адміністративних протоколів і виписали штрафи від  34 до 170 тисяч гривень", - сказав Кличко.

Він нагадав, що функції контролю за дотриманням обмежень рішенням уряду покладені на правоохоронні органи.  Але місто, в межах своїх повноважень, допомагає поліції. Ще минулого року місто створило спеціальні групи контролю. До них входять співробітники Держпродспоживслужби, Муніципальної охорони, районних управлінь торгівлі та благоустрою, які разом з поліцією перевіряють дотримання правил закладами харчування та торгівлі.

"Я ще раз звертаюся до підприємців: не нехтуйте правилами. Не наражайте на небезпеку здоров'я і життя киян!  А мешканців міста прошу: дотримуйтеся правил самі та звертайте увагу на те, чи дотримуються їх заклади. Повідомляйте про порушення. Будемо контролювати разом! - наголосив Віталій Кличко

 

Читайте також