У Калинівці Вінницької області з’явилася «Школа здоров’я»
13:15 05.02.2019
256

Калинівський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги створено у 2017 році і вже за рік заклад розпочав співпрацю з Національною службою охорони здоров’я. Показник декларування пацієнтів складає — 118 %, а середня зарплата лікарів — 18 тис грн. Як пояснили медики, це відбулось за рахунок активного декларування серед мешканців населених пунктів, що не входять до ОТГ. Калинівський ЦПМСД обслуговує 23 тис пацієнтів і це більше, ніж населення громади. Центр має якісне обладнання для обстеження пацієнтів, на особливому контролі лікарів — імунізація.

Досягненнями та секретами створення успішного ЦПМСД поділився головний лікар закладу — Василь Македонський.

За словами управлінця, кошти, виділені міськрадою, вкладаються в осучаснення обладнання. Зараз центр працює без вихідних, щоб надавати кваліфіковану та своєчасну допомогу.

Особливою гордістю головного лікаря Калинівського ЦПМСД є «Школа здоров’я», яку нещодавно відкрили для мешканців громади. 4 рази на тиждень тут навчають пацієнтів із груп ризику, як слідкувати за своїм здоров’ям та не хворіти. За словами Василя Македонського, первинний рівень медицини — це спільна відповідальність лікаря та пацієнта, відтак їхня основна ціль — попередити захворювання.

Джерело: vinnytsia.today

Читайте також