У Вінниці придбали сучасний автомобіль для міської «Служби перевезення людей на візках»
16:52 05.02.2019
252

Про це повідомив голова міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у Facebook.

«Придбали новий сучасний автомобіль для міської «Служби перевезення людей на візках». Якість обслуговування покращиться — і це головне. Місто Вінниця має бути комфортним для усіх, і це стосується також мобільності і доступності» — написав очільник Вінниці.

Нове авто обладнане підйомником німецького виробництва та спеціальними кріпленнями для візків та самих пасажирів, це необхідно для безпеки перевезення. Служба на сьогодні має три спеціалізовані машини. І це можливість для вінничан з інвалідністю зручно дістатися до місця навчання, роботи або, наприклад, на вокзал.

Щодня у місті надходить до 70 заявок на користування таким транспортом. І попит зростає, адже для людей з інвалідністю важливо інтегруватися в життя громади, бути мобільними та активними.

Таку систему транспортного обслуговування містян з порушеннями опорно-рухового апарату у Вінниці налагодили ще в 2007 році. Цей проект ініціювала Рая Панасюк, а Володимир Гройсман його підтримав. Адже це один з важливих елементів формування безбар’єрного середовища у місті.

Читайте також