Цьогоріч у Вінницькому обласному клінічному диспансері замінять рентген апарати, які працюють майже 40 років.  Окрім того в медичному закладі планують придбати сучасне медичне обладнання. Про це журналісту сайту Перші новини ilikenews.com.ua розповів головний лікар онкодиспансеру Володимир Шамрай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінничани витратили шість мільйонів на сучасне гінекологічне відділення

За словами головного онколога області у поточному році устаткування, яке наразі функціонує в медичному, закладі буде оновлено.

- В рамках програми онкології, яка була прийнята в грудні минулого року та розрахована на п’ять років, обсяг асигнувань передбачається до 45 мільйонів гривень, - розповів Володимир Шамрай. – З цих коштів 15 мільйонів буде витрачено на придбання хіміопрепаратів. Говорячи про обладнання, можу сказати, що ми плануємо придбати сучасний комп’ютерний томограф, вартість якого складає майже 20 мільйонів гривень. Окрім того буде придбано цифровий рентген апарат, лінійний датчик, який необхідний для повноцінної роботи УЗІ апарату. Враховуючи те що в нас склалась вкрай негативна ситуація з апаратами для штучної вентиляції легень планується закупівля п’яти апаратів.

Окрім того Володимир Шамрай зазначив, що після спілкування з керівництвом області буде обговорено можливість придбання калькоскопу та лапороскопічної стійки для гінекологічного відділення онкодиспансеру.

Читайте також