Вінниця увійшла в перелік громад, дружніх для дітей та молоді
11:21 02.05.2019
254

Україна приєдналась до започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Відповідний Меморандум підписано між Урядом України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та партнерами ініціативи. Ініціатива працює з 1996 року і до неї залучені муніципалітети понад 30 країн світу на всіх континентах.

Про це повідомляє Вінницька ОДА.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.

Загалом в Україні до переліку громад-кандидатів входять 17 українських міст і громад, зокрема і 2 з Вінницької області – м. Вінниця та м. Хмільник.

Протягом наступних двох-трьох років громади будуть працювати над втіленням планів, а ЮНІСЕФ проведе оцінку їх реалізації. Якщо результати будуть визнані успішними, муніципалітет отримає почесний статус «Громади, дружної до дітей та молоді».

Читайте також