Вінницькому онкодиспансеру за сприяння Геннадія Ткачука виділено понад 6 мільйонів гривень на придбання обладнання
11:22 19.12.2017

Вінницький обласний клінічний онкологічний диспансер отримає з державного бюджету 6 мільйонів 410 тисяч гривень субвенції на придбання медичного обладнання.

Про виділення коштів клопотав народний депутат України Геннадій Ткачук.

За його словами, це буде гідний вклад у розвиток лікувального закладу.

- Вінницький онкодиспансер розвивається та вдосконалює свою роботу, тому виникла потреба у придбанні нового медичного устаткування. Завдяки сучасному обладнанню, що відповідає усім європейським нормам та критеріям, лікарі зможуть проводити діагностику та ефективне лікування пацієнтів, - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що Геннадій Ткачук також домігся виділення субвенції на реконструкцію хірургічного відділення Вінницької лікарні №1. За його сприяння медичний заклад отримав 5 мільйонів гривень.

Крім того, родина Ткачуків виділила власні кошти на купівлю ліжок для Вiйськoвo-мeдичнoгo клiнiчнoгo цeнтру Цeнтрaльнoгo рeгioну.

Довідка:

Вінницький обласний клінічний онкологічний диспансер (ВОКОД) є сучасним, багатопрофільним, високоспеціалізованим обласним закладом третинного рівня. Щорічно в стаціонарних відділеннях ВОКОД лікується до 10 тис. хворих, з яких питома вага онкохворих – 75%, решту складають пацієнти з доброякісною патологією. Поліклініка щорічно приймає 80-90 тис. хворих. В стаціонарних відділеннях за рік виконується близько 6,5 тис. оперативних втручань. З урахуванням статусу протипухлинного центру у відділеннях диспансеру здійснюється широкий спектр наукових досліджень щодо лікування злоякісних пухлин.

Крім того, на базі Вінницького обласного клінічного онкодиспансеру планують створити Подільський регіональний центр онкології. Це дасть можливість приймати більше пацієнтів, в тому числі і з інших областей України. У закладі з'являться нові відділення, операційні, кафедри та нові ліжкомісця. Зокрема, у планах створення мамологічного та онкогематологічного відділень, а також денного стаціонару.            
Читайте також