У Києві помер відомий дослідник історії Вінниччини
13:00 10.01.2019

Дмитро Малаков – автор багатьох краєзнавчих розвідок, член Національної спілки краєзнавців України, лауреат премії імені Дмитра Яворницького Національної спілки краєзнавців України

9 січня у Києві помер відомий український краєзнавець, автор двох відомих путівників по Вінниччині. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на ФБ-сторінку вінницького історика Олександра Федоришена.

"Не стало Дмитра Малакова. З путівників його авторства "По Брацлавщине" та "По Восточному Подолью" починалось моє школярське захоплення історією Вінниччини. Коли у червні 2015-го він підтвердив свій приїзд на церемонію відкриття таблиці Владиславу Городецькому у Шолудьках Немирівського району (мала батьківщина легендарного архітектора), я не вагаючись вихопив з полиці свій жовтий затертий путівник Брацлавщиною для цінного і нині такого пам'ятного авторського підпису, хоча мав у домашній бібліотеці з десяток його інших, більш відомих праць. Спочивайте з Богом, Дмитре Васильовичу", - написав Федоришен.

Додамо, що Дмитро Малаков – автор багатьох краєзнавчих розвідок, член Національної спілки краєзнавців України, лауреатпремії імені Дмитра Яворницького Національної спілки краєзнавців України.

Читайте також