Заступник керівника патрульної поліції Вінниці прозвітував про результати роботи патрульних та назвав головні проблеми  
14:36 12.09.2017
255

Сьогодні відбулася відкрита зустріч депутатів обласної Ради з заступником начальника управління патрульної поліції Вінниці Департаменту патрульної поліції Євгенієм Дмитрієнком, який розповів про результати роботи вінницьких патрульних за період з 1-го січня по вересень цього року.

«Працівниками патрульної поліції було складено 23558 адміністративних матеріали. З них майже 6500 тисяч  у сфері громадської безпеки  та 17300 – у сфері забезпечення правил дорожнього руху. За згаданий період правопорушники 47 разів чинили злісну непокору правоохоронцям. 1596 протоколів склали на водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння та під діями лікарських препаратів, які знижують увагу та реагування за кермом. За цей час на дорогах Вінниччини сталось 884 ДТП з матеріальним збитком. Крім адміністративних правопорушень, інспектори беруть участь у розкриттях «по гарячих слідах» людей, які спричинили кримінальні прояви до вінничан та гостей міста. За вісім місяців було розкрито 56 крадіжок. 4 випадки шахрайства, 36 випадків незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 8 раз викрадали авто, 10 випадків хуліганства. 2 рази незаконно виготовляли, переховували, збували наркотичні засоби, 340 випадків незаконного їх виробництва для власного збуту.  10 раз правопорушники відверто погрожували або чинили насильство щодо працівників патрульної поліції. Всього за вказаний період було розкрито 687 правопорушень. Розшукали 51 особу та 3 автомобіля, які перебували у розшуку. Патрульна поліція також веде активну боротьбу з нетверезими водіями», - виступив Євгеній Дмитрієнко.

Заступник начальника управління патрульної поліції Вінниці наголосив, що, особовий склад патрульної поліції Вінниці працює на рівні міст мільйонників. По кількості складених адміністративних матеріалів в порівнянні з містами мільйонниками вінницькі патрульні на 5-му місці.

Незважаючи на високий рівень професіоналізму вінницьких «копів», є й негативні нюанси. Євгеній Дмитрієнко розповів, що через нестачу кадрів, інспектори не встигають швидко реагувати на виклики. Однією із проблем також є нестача реактивів.

«Деякі патрульні купують за свої кошти тест на вміст алкоголю в крові за 120-350 грн, щоб покарати правопорушника.

Читайте також