Медіа-проект Ukraїner планує показати Вінниччину очима людей
14:38 20.07.2017
252

В Україні рік тому стартував новий медіа-проект про географію і людей - Ukraїner, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати те, ким ми є насправді.

Представники суспільно-культурного мультимедійного видання Ukraїner завітали у Вінницю та біля книгарні “Є” зібрали близько сотні вінничан. Розповідали дивакуваті історії, які зняли на території нашої країни.

Ідея виникла з простої історії. В одного з творців проекту українського письменника і журналіста Богдана Логвиненка, коли він подорожував Європою, запитали, що може розповісти про Україну. Але Богдан не мав конкретної відповіді. Після цього йому захотілось показати українцям та всьому світу, що ж насправді приховує наша різнобарвна держава.

Колектив складається з близько 20 професіоналів, які подорожують різними куточками та знімають незвичайні історії. Вінницька область не залишилася осторонь. Уже побували в Гайсинському, Барському районах та у Вінниці. Наразі планують вирушити в Жмеринський район.

- Емоції зашкалюють. Поки що не можу розповісти сюжети, які знайшли на Вінниччині - це секрет. Але нашій команді подобається знімати мальовничий центр України. Хочеться показати туристам незвичайні куточки і те, що нам є чим пишатися. До речі, українці також мало знають про цікаві місця і людей, які їх розвиваютьта змінюють.

Як же шукають місця і героїв розповів Богдан Логвиненко:

Перед кожною поїздкою ми створюємо медіапривід - оголошення, що ми збираємось в експедицію. Постимо карту, на якій вказуємо ключові точки, куди їдемо, і залишаємо анкету, яку кожен може заповнити і порадити нам якесь місце. Коли люди знайомляться з таким проектом як наш, вони дізнаються нове про місця, до яких вже давно звикли. Хтось порадив свого дідуся, інші - тата, маму, яка створює з бісеру картини, тобто бувають досить дивні поради. Часто люди не уявляють і не розуміють, що ми робимо і що знімаємо, але ми намагаємося вислухати всіх. Є ті, які досить агресивно ставляться до того, які місця для сюжетів ми вибираємо. Це вже сьома експедиція. Кожна триває приблизно трьох тижнів. Ми вже побували в Приазов'ї, Бессарабії, Закарпатті, Поліссі, Сіверщині, Полтавщині. І зараз подорожуємо Поділлям. Кожна експедиція дуже насичена. За один день відвідуємо кілька сіл або міст. І це дуже важко. Але ми показуємо Україну через людей. Допомагають нам волонтери та партнери”, - резюмував Богдан.

Пройшов уже рівно рік, як експедитори працюють над проектомПланують зняти ще багато. В планах по закінченню зробити документальний фільм з 16 найунікальнішими куточками України. Також хочуть видати книги на різних мовах.

Ukraїner розповідатиме пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та їжу. За результатами експедиції планується створити сучасні путівники Україною кількома мовами.

Отож, в кожному пересічному жителю Вінниччини талановиті люди можуть побачити щось унікальне і зняти геніальний фільм. 

13

Автор: Інна Столярчук

Читайте також