Новий рік 2020: де у Вінниці купити ялинку та скільки вона коштуватиме?
13:49 18.12.2019

Традиційно цими днями у Вінниці почали роботу ялинкові базари журналіст сайту ilikenews.com.ua вирішив з’ясувати, за скільки і де цьогоріч можна придбати головний новорічний символ. А почали ми наш пошук «ідеальної ялинки» з ринку «Урожай» , де представлена досить широка палітра «новорічних красунь».

Тільки біля центрального входу зосереджено більше чотирьох точок продажу. Тут можна придбати ялинку від 100 до 500 гривень в залежності від зросту дерева, навіть можна зайти крихітні сосонки по 50, а їх масштабніші «сестри по нещастю» реалізуються вже від 100 до 400 гривень. Є також ялинки по півтори тисячі, загалом на ваше прохання вам можуть привезти екземпляр до 6 метрів, але і коштуватимуть вони значно більше.

  • Зараз поки ажіотажу не спостерігається, — пояснює продавчиня пані Аліса, яка вже не перший рік продає ялинки в сезон свят.— Люди ходять, прицінюються, а купуватимуть вже з числа 20. Наші ялинки-«мотанки» зроблені з ялиці, як бачите, вона має такий приємний блакитнуватий відтінок, а стоятиме така «ялиночка» хоч до 8 Березня. І що важливо, вони робляться з гілок — і дерева при тому не нищаться. Можна обрати будь-яку на ваш розсуд і смак, цього року ми маємо навіть цікаві новинки, наприклад, альпійська сосна — це сучасне віяння, якщо зауважите, то у неї нахилена верхівка, ніби в Альпах під шапкою снігу.

Якщо говорити про ціну, то можна знайти собі «крихітку» за 60 гривень, а можна прицінитися і до ялинки за 400, також люди купують віночки, іх вартість від 120-130 гривень. По місту теж можна натрапити на стихійні точки продажу ялинок, наприклад, біля зупинки Площа Перемоги теж реалізуються ялинки, зв’язані з гілок смереки. Тут можна придбати досить мініатюрні композиції за 80 гривень і є варіанти по 300.

А от де вміють здивувати цінами на штучні ялинки, то це на Центральному ринку. Тут, на вході до ринку, продавець похвалився, що має товар по 11 тисяч гривень. Правда, показати цих майже шість прожиткових мінімумів він наразі нам не зміг, але сосноімітацію за 6 тисяч гордо продемонстрував. Справедливості заради варто відзначити, що його сусіди були більш притомними — у них асортимент коливався від їжакуватого «нещастячка» за 50 гривень, до цілком пристойних екземплярів за 550, а найдорожчі символи свята можна було придбати за 4 500 грн.

Хоч Привокзальний ринок наразі не тішить розмаїттям, там поки що ми побачили тільки дві точки реалізації. Отже, в’язані з окремих гілочок ялинки там продають за ціною від 80 до 300 гривень, ялинки від ста і вище. Їхні штучні аналоги реалізуються від 50 до 2000 гривень, але останні мають досить пристойний вигляд, їх вже не соромно поставити у вітальні.

Читайте також