Нова українська школа: з міського бюджету виділили 12 мільйонів на обладнання навчального закладу
18:03 05.09.2019
252

Сьогодні міський голова Сергій Моргунов разом заступником та керівниками профільних департаментів інспектували якість виконання ремонтних робіт у двох закладах освіти —КЗ «ДНЗ №30 Вінницької  міської ради та КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІст. №3 ім. М. Коцюбинського»

Директор департаменту капітального будівництва ВМР Ігор Кравець, презентуючи перший об’єкт термомодернізаії, зазначив, що з липня поточного року  генеральним підрядником ПП «Арка- ПТФ» ведуться масштабні ремонтні роботи в дитячому садочку №3. Загалом кошторисна вартість становила 14, 615 млн, але договірна склала 9. 999 млн. грн., нараз і з міського бюджету на реконструкцію використано трохи більше 3,5 млн гривень, завдяки чому влаштовано нову стіну з газобетон них блоків, фактично закінчено роботи по ремонту покрівлі з покриттям металочерепицею, замінено існуючі віконні блоки на металопластикові, продовжуються роботи по утепленню зовнішніх стін та даху мінераловатною плитою тощо. Крім того, планується ще утеплення фундаменту та стін підвалу, виведення вентиляційних каналів, влаштування блискавкозахсту, ремонт ганків та козирків над ними, влаштування пандусів.

Завідувачка ДНЗ №3 Олена Черешнюк подякувала за таку вагому підтримку з боку міської влади та розповіла про досягнення навчального закладу, про впровадження програми фінансової грамотності дітей, зізнавшись, що на даному етапі з глобальних проблем закладу може згадати хіба зруйноване асфальтне покриття.

Спілкуючись з журналістами, міський голова Сергій Моргунов зокрема зазначив, що в цьому році  на двадцяти  освітніх об’єктах розпочато ремонтні роботи, 5 з них за рахунок коштів бюджету, а ще 15 за рахунок залучених кредитів. До речі, завдяки економії, досягнутої під час проведення тендерів, вдалося додати до переліку шкіл, що ремонтуватимуться, ще  №10 і №13.

Якщо загалом говорити про утеплення, то подібна модернізація дозволить суттєво економити бюджетні кошти впродовж опалювального періоду, наприклад, один з нещодавно відремонтованих навчальних закладів за результатами  опалювального сезону 2018-2019рр. після тепломодернізації зекономив 2 млн. гривень.

Далі інспектуючі ознайомилися з обладнанням класів відповідно до вимог Нової української школи на прикладі КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІст. №3 ім. М. Коцюбинського». За словам директорки навчального закладу Надії  Лепко стільки обладнання, як за останні два роки, школа не отримувала вже дуже давно. Наприклад, тільки  у 2018 році для комплектування НУШ меблями, комп’ютерною технікою, дидактичними матеріалами було виділено 305 тис, на ремонт системи водопостачання та очищення питної води було витрачено майже 90 тис., а вже в поточному році комплектування меблями, технікою та дидактичними матеріалами стало бюджету в 224,1 тис грн.  Крім початкових класів, представникам міської влади і журналістам заступник директора, а по сумісництву вчитель трудового навчання Володимир  Чміль продемонстрував власноруч обладнаний  кабінет трудового навчання, де займаються школярі до 9 класу ( 10-11 клас проходить профільну практику з бджільництва), тренажерний зал, створений у підвалі учнями і вчителями, та їдальню, де своє господарство гостям продемонструвала завідувачка Ольга Ключківська, а похвалитися їй було чим: посудомийна машина, два холодильники, нова вентиляційна система з потужною витяжкою, свіжий ремонт…  Загалом у школі , яка розрахована на 600 учнів, а навчає 811, не пустує жодного клаптика простору, навіть на горищі обладнано арт студію, де стоять мольберти і діти можуть займатися живописом.

Читайте також