DOCUDEYS.UA: вінничанам розповіли про кібербулінг та гендерну рівність
12:53 31.12.2019

Про підсумки 12 сезону фестивалю DOCUDEYS.UA у Вінницькій області йшлося на підсумковій зустрічі, що відбулася у Вінницькому прес-клубі.

Зважаючи на те, що з 1 по 20 грудня поточного року у Вінниці, Хмільнику, Козятині, Немирові, Погребище, Літині, Липовці, Барі, Ямполі, Шаргороді, Браїлові, Гнівані та Жмеринці та районі відбулися покази документальних фільмів.

Кінопокази відбулися на різноманітних майданчиках : у книгарні «Є», бібліотеках, кінотеатрах, будинках культури, навіть в сільських клубах.

Організаторами цих показів стали громадські організації: «Право», «Подільський центр соціальних технологій» та «Унікальна країна». Ініціатори проекту розповіли, що в рамках фестивалю відбулися інформаційні заходи, наприклад, кампанія проти кібербулінгу, буклети розповсюджені в рамках кампанії користувалися такою популярністю, що довелося замовляти ще один наклад.

Навчальні тренінги про права людини, про інформаційну та кібербезпеку, про гендерну рівність та про те, як розпізнавати фейки в мережі.

Активісти підкреслили, що в подальшому плануватимуть робити фестиваль більш орієнтованим на цільові групи.

Довідка: DOCUDEYS.UA - єдиний в Україні некомерційний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня, після цього DOCUDEYS.UA презентує кращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази і обговорення фільмів за участю експертів тривають з жовтня по грудень. Впродовж року DOCUDEYS.UA популяризує авторську документалістику в кінотеатрах в межах проекту DOCU/ХІТ. Допомагає молодим документалістам з виробництвом фільмів на платформі DOCU/ХІТ.

Читайте також