На Вінниччині освітянам обіцяють вчасно виплатити відпускні
12:32 10.05.2017
252

Відпускні освітянам Вінниччини буде виплачено вчасно та в повному обсязі, відповідно до підвищених розмірів заробітної плати у 2017 році.

На цьому 10 травня наголосив під час апаратної наради в ОДА директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

«Наближається літня відпускна кампанія. Як і щорічно, особлива увага буде приділятися повноті та своєчасності виплати відпускних працівникам закладів освіти області, а зокрема, педагогічним працівникам,- зазначив посадовець.- За попередніми розрахунками, в поточному році потреба в коштах на виплату літніх відпускних з матеріальною допомогою на оздоровлення всім категоріям працівників закладів освіти, що фінансуються з місцевих бюджетів області (це школи, дитсадки, школи-інтернати, музичні школи, коледжі, профтехучилища тощо), у травні-серпні поточного року складатиме близько 650 млн.грн».

Микола Копачевський зазначив, що в зв’язку із суттєвим зростанням заробітної плати працівникам бюджетної сфери у поточному році, збільшення обсягу виплат, пов’язаних з літньою відпускною кампанією освітян, складатиме 55%, порівняно з відповідним показником 2016 року, - йдеться на сайті Вінницької ОДА.

У помісячному розрізі найбільше додаткове навантаження на фонд оплати праці для виплати відпускних освітянам припадає на червень – близько 415 млн.грн. (63,8% від загального обсягу) та липень – понад 150 млн.грн. (23,1%). Із вказаної загальної суми (650 млн.грн.) на відпускні з матеріальною допомогою на оздоровлення саме педагогічним працівникам необхідно понад 550 млн.грн., з яких у червні – близько 380 млн.грн. (69,1% усієї потреби), у липні – 110 млн.грн. (20%).

Зазначене питання, як пріоритетне, було розглянуто на розширеній колегії Департаменту фінансів облдержадміністрації, яка відбулась 4 травня поточного року. За інформацією керівників фінансових органів районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, помісячний розпис освітньої субвенції та видатків місцевих бюджетів дозволяє в повному обсязі забезпечити виплату відпускних працівникам усіх закладів освіти, що фінансуються з місцевих бюджетів області, відповідно до графіків виходу їх у відпустки, а також термінів виплати.

Департаментом фінансів облдержадміністрації спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації з 18 травня до початку вересня поточного року запроваджено щотижневий моніторинг стану виплати відпускних працівникам закладів освіти, що фінансуються з місцевих бюджетів області.

Читайте також