Для учнів з Вінниччини провели екскурсію обласною Радою
12:05 29.03.2019
253

28 березня, до обласної Ради завітали на екскурсію 19 активних та ініціативних учнів Тиврівського району, які представляють районну раду старшокласників «Лідер». Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної Ради.

Голова обласної Ради Анатолій Олійник розповів школярам про основні принципи роботи найвищого самоврядного органу області, про функції та важливість роботи депутатського корпусу обласної Ради, аби громади області розвивались. Також повідомив про відмінність у роботі органів влади виконавчої гілки влади та самоврядного органу.

Анатолій Олійник розповів, що за результатами моніторингу коаліції "Прозорі Ради" проекту Центру Політичних Студій та Аналітики Вінницька обласна Рада  визнана найпрозорішою обласною Радою в Україні.

Про законодавчі норми діяльності виконавчого апарату обласної Ради та депутатів розповіла учням керуюча справами виконавчого апарату обласної Ради Тетяна Яременко.

Виступили також перед шкільними лідерами місцевого самоврядування депутат обласної Ради Жанна Дмитренко, яка представляє в обласній Раді інтереси тиврівської громади та голова Тиврівської районної ради Ярослав Красовський.

Під час екскурсії школярі дізналися як відбувається голосування, як депутати приймають рішення.

Учнів цікавили різні питання щодо розвитку різних соціально-економічних питань в області.

На пам’ять про екскурсію в найвищому самоврядному органі області учням подарували «Паспорт Вінницької області».

Попередня новина
Наступна новина
Читайте також