У Вінниці відбулась спартакіада
18:00 30.05.2019
254

Кращий тренінг по вмінню радіти простим речам відбувся сьогодні, 30 травня, на легкоатлетичному стадіоні  Центрального міського парку, де пройшла  вже традиційна спартакіада серед людей з інвалідністю «Спорт розвиває людину – ми віримо в спорт».

Організаторами змагань вкотре виступили комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради та обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". Упродовж кількох годин спортсмени змагалися з 8 видів спорту: шашок, настільного тенісу, дартсу, баскетбоу, флорболу, фрізбі тощо.

Знову ж правила змагань не регламентували спортсменів: кожен за бажанням мав змогу позмагатися у всіх видах спорту. Результативність учасників оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли тренери та інструктори міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У кожному виді змагань визначалися переможці та призери, які після закінчення змагань були нагородженні кубками, медалями, грамотами та подарунками комітету по фізичній культурі та спорту.

Директор  Вінницького обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх"  Віталій Копач в інтерв’ю нашому виданню так охарактеризував базову мету  спартакіади: «Створити атмосферу свята для всіх без виключення учасників…»

 А один з наймолодших учасників змагань одинадцятирічний  Женя, що вперше бере участь у спартакіаді,  вже визначився з фаворитом серед видів спорту: «Дуже мені сподобалася «клюшка», я вибив 4 з 6… А мені за це дадуть диплом чи кубок?»

  32 учасники цьогорічних  змагань — це дивовижні люди, які з непідробною радістю тішаться непомітним на наш погляд речам — потрапити «дротиком» навіть не в мішень, а в потрібному напрямку, поцілити з інвалідного візка в баскетбольний кошик, просто втримати клюшку чи кільце або  здобути омріяний диплом…

Читайте також