Вінничани зареєстрували 16 петицій до міської ради
11:10 08.04.2019
252

Вінничани досить активно користуються сервісом електронних петицій, пропонуючи на розгляд міської ради свої пропозиції. Здебільшого вони стосуються конкретних та звичайних справ. Наприклад - петиція, у якій жителі міста просили приєднати до Вінниці ряд населених пунктів. Однак іноді міській раді надходять креативні пропозиції типу «Зробити Ілона Маска почесним вінничанином». Ми вирішили дізнатись, які ж петиції просять підтримати вінничани станом на понеділок, 8 квітня.

Найпопулярніша петиція

313 з 350 підписів зібрала пропозиція вінничанки Марини заборонити подальшу забудову ділянки між вулицею Д. Нечая, вулицею Широцького (в минулому - Щорса) та вулицею Покришкіна, а також - облаштувати парк.

«На ділянці, де раніше була велика штучна глибока водойма, відома як «Великий кар’єр», улюблене місце відпочинку багатьох поколінь старомістян і яка наразі засипана будівельниками під час будівництва Європейського кварталу, прошу створити парк з дитячим майданчиком та пішохідною зоною», - пише авторка петиції.

петиціїОкрім цього вона просить заборонити забудову будь-якою нерухомістю вищезгаданої ділянки для того, щоб зберегти та захистити від знищення існуючі зелені насадження та озеро.

До кінця збору підписів залишилось два дні, підписати цю петицію можна за посиланням.

Що стосується облаштування парків та зон відпочинку

Вінничани загалом зареєстрували чотири пропозиції створити або відновити зони відпочинку у різних куточках міста:

  • Облаштувати парк на місці нині засипаної штучної водойми «Великий кар’єр»;
  • Облаштувати мініпарк біля Східного автовокзалу для того, щоб мешканці міста та пасажири, що очікують на свій автобус, мали місце для відпочинку;
  • Влаштувати на лісовому пляжі на Сабарові повноцінну зону відпочинку та місця для купання;
  • Замінити аварійний ігровий майданчик по вулиці Павла Тичини на новий.

Не оминули увагою й транспорт

Цього питання стосується цілих сім петицій, зареєстрованих на сайті.

Вінничани нарікають на постійні проблеми з маршрутом 17А, що курсує від Тяжилова до Барського шосе, скаржаться на неякісне надання послуг, а саме:

  • Неспівпадіння інтервалу руху з заявленими 5-7 хвилин. Маршрутки ходять раз на 15 хвилин, що у годину пік, на думку автора петиції - недостатньо часто;
  • Поганий технічний стан також викликає дискомфорт. Серед проблем - стара оббивка сидінь, брудні поручні та підлога, погано закріплені сидіння та занадто заклеєні рекламою вікна;
  • Некомпетентність та халатність водіїв при виконанні службових обов’язків;
петиціїАвтор петиції просить:
  1. Збільшити вартість проїзду до 10-12 грн. по маршруту (це бажано зробити також з іншими маршрутами Вінниці). В Україні, по Європейським міркам, занадто низька вартість проїду. Через це ми маємо старі автобуси на маршрутах, та низькі зарплати у водіїв.
  2. Провести тендер на пасажирські перевезення з можливим кредитом для перевізників, при умові закупівлі нових мікроавтобусів більшої місткості.
  3. Провести новий аналіз пасажиропотоку на маршруті 17А.
  4. Організувати та в подальшому контролювати загальноміські маршрути за допомогою GPS систем.
  5. Встановити платіжні системи/валідатори у всі маршрути (повинно бути виконано до кінця 2019, по заявах міськради).

петиціїА з іншого боку ще один вінничанин просить знизити вартість проїзду в маршрутках до п’яти гривень.

«При останньому піднятті вартості проїзду нам обіцяли покращення якості перевезень. Це насамперед стан маршрутних автомобілів, і суворе дотримання графіку руху цих маршруток. Ми отримали зовсім протилежне. Транспорт в жахливому стані, їздять коли їм захочеться, коли звертаєшся до на гарячу лінію цілодобової варти, вони нічого не можуть з цим зробити», - пише автор петиції, Олександр.

Ще одна петиція стосується станцій велопрокату Nextbike, що вже відкрились по всьому місту та користуються популярністю серед містян. Автор звернення нарікає на те, що зі зростанням мікрорайону Академічного існуючий транспорт перестає задовольняти потреби мешканців.

«Встановлення станції велопрокату Nextbike частково може зменшити навантаження маршрут номер 22. Це дозволило б мешканцям району під'їжджати до зупинки Електромережа, де вже є станція велопрокату, і далі користуватися існуючими трамвайними, тролейбусними і автобусними маршрутами», - написав автор петиції.

Читайте також: "Житель міста запропонував зробити Ілона Маска почесним вінничанином"

82 вінничани підтримали звернення щодо будівництва підземного паркінгу біля Залізничного вокзалу, через те, що Привокзальна площа перевантажена автомобільним транспортом.

«Систематично не вистачає паркувальних місць, виникають пробки, що призводить до систематичного зриву розкладів руху рейсового громадського транспорту. Зовнішній вигляд Привокзальної площі теж залишає бажати кращого. А отже, найкращим виходом із ситуації, який би врахував як транспортну потребу в додаткових паркувальних місцях для автомобілів, так і питання поліпшення естетичного вигляду Привокзальної площі (зокрема озеленення, про що просили в іншій петиції), було б будівництво підземного паркінгу біля залізничного вокзалу», - написав вінничанин, що запропонував петицію.

Інші петиції можна переглянути за цим посиланням.

Читайте також