Два колективи з Вінниці хореографічний  та бандуристи (більше сотні людей), у червні цього року мали їхати до Болгарії на міжнародний конкурс.  Як розповідає Суспільне, батьки  перерахували туристичному агентству  24 тисячі євро ( хореографи— 15 тисяч 700 євро, а в бандуристи — 8 тисяч євро), в середньому це по 250 євро з людини. З початком карантину конкурс скасували, а гроші так і не повернули. Батьки та викладачі подали заяву до поліції про шахрайство, наразі за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Ресурс інформує, що організувати переліт, а разом з тим відпочинок взялося столичне турагентство "Альфа Денс", гроші батьки сплатили його директору Сергію Босенку, про що свідчать чеки з печаткою підприємства. Перед укладенням угоди  у директора турагентства запитували  щодо можливості закриття кордонів через карантин — він переконав, що цього не станеться.

 Наразі повернути гроші директор турагентства відмовився, мотивуючи тим, що вклав їх в бронь готелю, втім документально цього не підтвердив. Як альтернативу запропонував безкоштовно приїхати до Болгарії в той же час, але 2021 року.

 

Читайте також