Перший Центр безпеки громадян запрацював на Вінниччині
15:24 23.07.2017
252

20 липня  у селі Війтівці Хмільницького району відкрили перший на Вінниччині Центр безпеки громадян. Він створений за кошти Жданівської об'єднаної територіальної громади. Центр складається з пожежної частини, де несуть варту 9 працівників, поліцейської дільниці, а зовсім скоро тут працюватиме пункт швидкої допомоги.

Фото з мережі Інтернет

- Центр безпеки громадян обслуговуватиме 5 сіл Жданівської об'єднаної територіальної громади, до якої входять села Війтівці, Дібровка, Ольгине, Качанівка та Семки, а також підписали договори на співробітництво з 15-ма навколишніми селами, - говорить голова Жданівської ОТГ Станіслава Ядвіжина.

Фото з мережі Інтернет

У відкритті Центру взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор Руслан Білошицький, керівники районів та об’єднаних територіальних громад Вінницької області.

Фото з мережі Інтернет

У дарунок від гостей Центр отримав сертифікат на пожежний автомобіль, нові каски, пожежні рукави, боєвки (одяг працівника МЧС) радіостанції та мікрохвильову піч.

Фото з мережі Інтернет

Рішення про створення Центру депутатський корпус Жданівської сільради прийняв наприкінці грудня 2016 року. Вирішили розмістити її у будівлі колишнього складу.  На облаштування Центру із сільського бюджету виділено 2,1 млн. грн. Придбали необхідне обмундирування, запчастини, меблі та інвентар, здійснено заходи з благоустрою території.  Значну допомогу надав депутат обласної Ради, генеральний директор ТОВ «Хмельницьке» Євгеній Звєрков.

Крім того, 9 працівників пожежної частини коштом місцевого бюджету пройшли відповідне навчання.

Після урочистостей місцеві священники освятили техніку та благословили  рятувальників.

Джерело: Прес-служба Вінницької обласної Ради

Читайте також