Вчора, 6 жовтня, вінницькі правоохоронці  затримали членів озброєної банди, яка підривала банкомати на території України, зокрема на Вінниччині їх підозрюють у чотирьох підривах та викраденні більше мільйона гривень. У ході обшуків у цих осіб вилучено арсенал зброї та інші речові докази, повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко під час брифінгу.
Загалом під час проведення спецоперації на території Іллінецького та Гайсинського районів Вінниччини та Київської області вінницькі поліцейські затримали чотирьох членів злочинного угруповання, які мали на озброєнні бойову автоматичну зброю, використовували гранати, саморобні вибухові пристрої. Фігуранти розслідування діяли зухвало та злагоджено, мали чіткий розподіл ролей, на злочини йшли у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на двох позашляховиках.
Один з членів банди (її ймовірний організатор) свого часу служив у добровольчому підрозділі на сході України та мав навики поводження зі зброєю та вибухівкою Зовні підозрювані  вели статечний спосіб життя, мали родини та раніше не мали проблем із законом.

Наразі  затриманим інкримінуються 4 епізоди на Вінниччині також їх перевірятимуть на причетність до аналогічних підривів банкоматів на території інших областей.
За наявною інформацією, зловмисники причетні до розстрілу і підриву банкомату  в смт Дашів Іллінецького району, тоді було викрадено майже 1 мільйон гривень, також у липні затримані підірвали банкомат у Гайсині, звідки викрали ще 22 000 тис. гривень, у серпні та на початку вересня у Теплику та у  Гайсині їм  не вдалося реалізувати задумане — спрацювала  сигналізація.
Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 2 автомати «Калашникова», укомплектовані  патронами та  10 магазинів до них, 6 бойових гранат, пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований одяг та взуття військового зразку, наркотичні речовини, грошові кошти та інші речові докази.
Слідчими відкриті кримінальні провадження  за умисне знищення чи пошкодження майна та крадіжку, крім того, в діях підозрюваних вбачаються ознаки бандитизму, за що передбачається до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Наразі зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді щодо взяття їх під варту.

Джерело: Поліція Вінницької області

Читайте також