На Вінниччині злодії обкрадали вишки стільникового зв’язку
09:45 11.12.2018
253

Працівники управління карного розшуку спільно з слідчими-детективами затримали злочинну групу з трьох осіб, яка викрадала акумулятори з вишок стільникового зв’язку. Зловмисників затримали відразу після вчинення крадіжки в Томашпільському районі. Підозрюваних наразі перевіряють на причетність до вчинення понад десяти подібних злочинів на території області.

8 грудня автомобіль зловмисників «Фольцваген Пасат» був зупинений поліцейськими групи реагування патрульної поліції Томашпільського відділення поліції за наданою розшуковцями інформацією. В автомобілі знаходились троє чоловіків. В багажнику поліцейські виявили  вісім викрадених акумуляторів.

За словами начальника управління карного розшуку ГУНП Андрія Дамзіна, затримані віком 27, 38 та 22 роки. Старший учасник групи, раніше судимий за крадіжку у великих розмірах в складі організованої групи,  неодноразово затримувався поліцейськими за вчинення десятків аналогічних злочинів. Однак поки кримінальні провадження розглядаються в суді, сам зловмисник перебував на волі та продовжував злочинну діяльність.

27-річний співучасник злочину теж раніше засуджувався  за підроблення документів та заподіяння  тілесних ушкоджень.

Як повідомив начальник відділу по розслідуванню особливо-тяжких злочинів Роман Чирка, усім трьом затриманим оголошено про підозру у вчиненні крадіжки відповідно до ч.3 ст.185 КК України (крадіжка) на суму понад 130 тисяч гривень. Такий злочин карається ув’язненням терміном до шести років. Слідство звернулось з клопотанням до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. В результаті двох із них взяли під варту, третій перебуватиме на час досудового розслідування під домашнім арештом. Зловмисників перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

Читайте також