На Вінниччині директор ТОВ зі спільником привласнили 67 тисяч, виділених на ремонт школи
17:39 17.09.2020
260

Прокурори Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури та  слідчі Барського відділення поліції у стислі строки закінчили досудове розслідування стосовно директора одного з підприємств та інженера з технічного нагляду, яких підозрюють у тому, що вони заволоділи бюджетними грошима, виділеними для ремонту місцевої школи. Зібрані матеріали співробітники прокуратури направили до суду, повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі

 За даними слідства, директор одного з ТОВ, що здійснює свою діяльність на території Барського району, вирішив привласнити  кошти, виділені на виконання робіт по капітальному ремонту  школи в одному із сіл Барського району, попередньо змовившись з інженером з технічного нагляду. «Після чого, керівник підприємства, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт, які, у свою чергу, засвідчив власним підписом та печаткою інженер з технічного нагляду, що призвело до незаконного перерахування у грудні 2019 року відділом освіти Барської районної державної адміністрації на рахунок товариства коштів в сумі понад 67 тис. грн, якими зловмисники незаконно заволоділи», повідомлє пресслужба Вінницької обласної прокуратури .
З урахуванням зібраних доказів та після повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом, йдеться у повідомленні прокуратури.

До речі, санкція ч. 3 ст. 191 КК передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років;

відповідно ч. 1 ст. 366 КК України –  штраф до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 гривень) або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

 

Читайте також