Вовк у овечій шкурі: справу вінницького борця з корупцією, який погорів на хабарі, передали до суду
13:58 05.11.2020
545

Обвинувальний акт проти вінницького борця з корупцією, який виявися нечистим на руку та погорів на хабарі, розглядатиме  суд. Чоловік може провести за гратами від трьох до шести років та сплатити штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією очевидців минулоріч правоохоронці затримали вінничанина Віктора Маліновського. Резонансне затримання «борця за чесність» проходило у людному місці під час передачі другої частини хабаря.

За інформацією Державного бюро розслідувань громадського активіста не вперше «ловлять» на шахрайстві.

Слідством встановлено, що громадський діяч підбурював головного лікаря районної лікарні надати неправомірну вигоду у сумі 5 000 доларів США для нібито подальшої передачі цих коштів посадовим особам Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. За його словами, ці кошти мали вирішити питання щодо не притягнення головного лікаря до кримінальної відповідальності через порушення законодавства під час проведення публічних закупівель. Одержані кошти громадський діяч привласнив собі. Таким чином, керівник ГО обвинувачується у закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене повторно, а також у шахрайстві, вчиненому повторно, йдеться у повідомленні ДБР.

Читайте також