Збір допомоги в Авдіївку: Вінничани принесли більше 20 тон гуманітарки
18:49 02.02.2017
252

Мeшканцi Вiнниччини долучились до збору гуманiтарної допомоги для житeлiв Авдіївки. Громадськості вдалось зібрати більше 20 тон продуктів, теплих речей, засобів гігієни, медикаментів та інших необхідних для мешканців Сходу речей. До благодійного збору долучились педагогічні та творчі колективи, підприємці, місцева та обласна влада та просто небайдужі вінничани.

У четвер, 2 лютого, вантажівка з частиною гуманітарної допомоги вирушила на Схід країни. Решту зібраних відправлять згодом, а у п’ятницю, 3 лютого, вінничани продовжать збір допомоги.

Мешканка Вінниці Зоя Михайлівна розповіла, що дізналась про збір допомого по радіо і не могла стояти осторонь. Пенсіонерка разом з сусідкою принесли консервацію та інші смаколики, які самі приготували.

-  Добре, що я почула оголошення по радіо, сказала жінка. – Принесли солоні огірки, помідори та пиріг який пекла вранці. Можливо це не так і багато, проте все, що я змогла.

Вінничанка Олена розповіла, що про збір допомоги прочитала в інтернеті.

- Один з місцевих сайтів опублікував інформацію про благодійний збір, - розповіла жінка. – Цього року зробила багато закруток, половину вирішила віддати. Також принесла теплі дитячі речі, адже мої вже з них повиростали, а їм там вони можуть знадобитися.

Студентка Марія повідомила, що принесла теплі, домашню консервацію та солодощі.

- Принесла речі і була шокована, - зауважила дівчина.- Вінничани чуйні люди, за такий короткий проміжок часу вдалось зібрати стільки речей.

Вінничанин Анатолій зазначив, що разом з колективом придбали памперси, продукти швидкого приготування, чай та цукор.

- Про збір допомоги прочитав в соціальній мережі, запропонував колегам долучитись, вони охоче погодились, - розповів чоловік. – Частину грошей зібрали самостійно, частину дало керівництво.

Заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник розповів, що сьогодні з вінниці відправили лише частину зібраної допомоги.

- У вантажівку помістилось лише 20 тон гуманітарного вантажу, - зазначив Василь Броварник. - Відправили те, що придбали за 350 тисяч гривень, які були виділені з обласного бюджету. Це фанера, плівка, шурупи, цвяхи, теплі речі, куртки, термобілизна та медикаменти.

Читайте також