Учасники Міжнародного фестивалю «Барвінкове кружало» зустрілися з вінницьким міським головою
10:25 05.05.2017
254

4 травня відбулася зустріч учасників XII Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало» з міським головою Сергієм Моргуновим. Діти з Грузії, Румунії, Молдови, Польщі та Словаччини відмітили, що вінничани – привітні, а наше місто – чисте та красиве, особливо їм сподобалась архітектура, фонтани та Wi-Fi у громадських місцях та транспорті.

З 3 по 6 травня у Вінниці проходить XII дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало», - повідомляє Департамент у справах ЗМІ Вінницької міськради.

«Я дуже вдячний колективам, які завітали до Вінниці, щоб взяти участь у фестивалі «Барвінкове кружало», – зазначив Сергій Моргунов. – Я вражений від того, як діти вболівають один за одного. Я не один раз бачив, як за лаштунками хлопчики та дівчатка переживали, щоб їхні колеги з інших міста та країн добре виступили. Це говорить про велику дружбу. Якщо ми будемо в такому філософсько-ментальному плані жити, у нас буде все добре. Кордони між державами є лише на карті, але не в спілкуванні. Щодо мовних питань, то, по великому рахунку, їх немає, ми розуміємо один одного й без слів».

Діти та їхні керівники з радістю ділилися своїми враженнями про Вінницю. «У вашому прекрасному місті на фестивалі «Барвінкове кружало» я вже вдруге і сподіваюсь, що це лише початок. Сьогодні я бачив виступ вінницького ансамблю «Барвінок» і з впевненістю можу сказати, що його учасники мають академічний рівень виконання. І це не лише виконання танців, а й показ культури зі сцени, діти – справжні артисти. «Барвінок» – це багатство не лише для Вінниці, а й для всього світу», – каже керівник танцювального колективу «KOLKHA» (Грузія) Іраклі Шапатава.

«Краще танцювати ніж діти «Барвінку» – неможливо. Вони популяризують ваше місто у різних куточках світу», – зазначила представник колективу «Raciborzanie» з Польщі Альдона Крупа-Гаврон.

«Я вперше в Україні і мені дуже сподобалась Вінниця, Ваше місто дуже гарне та зелене. Була на екскурсії в планетарії у парку, там дуже цікаво, у нас такого немає. Під час фестивалю я знайшла багато друзів, буду з ними спілкуватись й надалі», – зазначила учасниця колективу«KOLKHA» (Грузія) Ніноца Сівадзе. А Стас Бантуш з Молдови сказав: «Місто дуже цікаве, сподобалась архітектура будинків,  вінничани – привітні та гостинні».

cbnnmvbnj
Читайте також