Ксенія Слєдзєвська: «З якої б сторони ти не заїхав до Вінниці – вона красива»
20:30 19.09.2018
252

Ми уважно слідкуємо за перебігом фотопроекту «City Style» Костянтина Ревуцького, що створюється за підтримки Людмили Станіславенко, і продовжуємо серію інтерв’ю з його учасниками. Показати Вінницю під новим кутом, з нового, цікавого ракурсу – ось мета проекту. Цього разу наш кореспондент поспілкувався із співзасновницею Торгівельної Марки «Грузинські Традиції» та партнером компаній «Life Ventage» і «Duo Life», Ксенією Слєдзєвською.

Про те як любов до грузинської традиційної смакоти переросла у сімейну справу, Вінницю очима корінної вінничанки та, звичайно, участь у проекті, читайте у нашому новому інтерв’ю!

- Наскільки нам відомо, ви – співзасновниця мережі магазинів-пекарень «Грузинські Традиції». Чому саме грузинська кухня? Як ви познайомились із нею, і яка грузинська страва стала першою для вас?

- Так, ми з чоловіком, Антоном, є засновниками. Але не просто мережі магазинів-пекарень, а цілої Торгівельної Марки «Грузинські Традиції».

Грузія - запальна, колоритна, емоційна, гостинна, незабутня країна, а страви її кухні – це відображення традицій, характеру, можна сказати - душі. Я з дитинства знайома з окремими стравами. Наприклад, хачапурі. Мабуть, це і є моєю першою грузинською стравою у житті. Звичайно, не можна не згадати про шашлик, це також кавказька страва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сергій Богачук: «Боксувати і фотографуватись – це дві великі різниці»

- Поділіться історією «Грузинських традицій». Як все починалось?

- Все було неочікувано. Ми з чоловіком куштували грузинські  сири: сулгуні та бринзу, і він сказав, що було б чудово, якби у Вінниці відкрився магазин традиційних продуктів. Саме грузинських. Він, до речі, палкий шанувальник грузинської культури, музики, кухні… всього. Я ж, в свою чергу, розповідала про маленькі сімейні магазинчики, цілі сімейні традиції, які бачила, коли працювала за кордоном. Там неповторна атмосфера, манера обслуговування.

І ця розмова переросла у велику мрію для мого чоловіка, а я ж – його підтримка.

Ми починали самі і це насправді сімейна справа: були задіяні всі. Ми навчались пекарській страві в академії кулінарії, а Антон – традиціям грузинської кухні в Грузії. І «Грузинські Традиції» - це насправді родинно-дружній бізнес.

Пройшло вже сім років, і на сьогодні наша мережа представлена у двох містах України. Це – Вінниця та Рівне. Ми виготовляємо напівфабрикати, випічку, соуси, сирну та м’ясну продукцію, і все це – за грузинськими рецептами.

- Чи був вибір професії мрією дитинства?

- В дитинстві я точно не думала про заняття бізнесом, але «керувала» всіма змалечку.

Мріяла бути співачкою, бо з музичної сім‘ї. Моя матуся - Народна артистка України, а батько - заслужений артист СРСР та заслужений артист України. Я й сама співала на бек-вокалі, а також професійно займалась оперним співом.

- Як сильно, на вашу думку, місто змінилось за період вашого життя у ньому? Наскільки місто фотогенічне?

- Я – вінничанка. Народилась і живу тут, і за цей час місто дуже модернізувалось.

Я ж народилась у Радянській Україні, і вже тоді місто було прекрасним, однак зараз воно… неймовірне. З якої сторони ти б не заїхав до Вінниці – вона красива. І звичайно ж, локацій для фото дуже багато, потрібно тільки зупинитись та уважно подивитись навколо.

Однак, місту дуже не вистачає акуратного, дбайливого відношення до себе з боку жителів. Містяни мають берегти та цінувати своє оточення, прибирати за собою сміття і так далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Роман Гах: «Звичайні місця можуть виявитися незвичайною фотолокацією»

- Розкажіть, як ви дізнались про проект «City Style»? Чому вирішили взяти участь?

- Я дізналась про проект із сторінки у соціальній мережі Констянтина Ревуцького, і подумала: «А чому б і ні?». Взагалі це рішення було дуже швидким, миттєвим, і я не пожалкувала.

- Розкажіть про процес зйомки. На яких локаціях ви фотографувались для проекту? Чи складно було позувати?

- Моєю локацією для фото став чудовий, нещодавно реконструйований проспект Космонавтів. Дуже красиве місце, фотографуватись там – суцільне задоволення.

До того ж, я дуже рада знайомству з Костянтином. Коли працюєш з професіоналом, усе легко: він допомагав порадами, процес зйомки був не затягнутим, і, звичайно, є чітка впевненість в тому, що всі локації, обрані фотографом, будуть вдалими та забезпечать красиву картинку. Все пройшло дуже швидко, позитивно та весело.

Ми продовжуємо уважно слідкувати за перебігом проекту «Сity Style», а також – ділитись з вами усіма подробицями. Читайте наші бесіди з іншими учасниками за посиланням.

Читайте також