Вінничанам розповіли, як розібратись з боргами за електрику
11:00 17.03.2019
253

У ПАТ "Вiнницяобленерго" опублiкували роз'яснення, що робити тим, хто має заборгованiсть або переплату за спожиту електроенергiю у 2018 роцi. Функцiї постачанням електроенергiї сьогоднi виконує компанiя ТОВ "Енера".

"У зв’язку iз введенням в дiю окремих положень Закону України “Про ринок електричної енергiї” ПАТ “Вiнницяобленерго” з 01.01.2019 року є розподiльчою органiзацiєю, а тому бiльше не надає споживачам рахункiв за спожиту електроенергiї в перiод з 01.01.2019 року. Розрахунки за постачання електричної енергiї проводить ТОВ “ЕНЕРА ВIННИЦЯ”. Однак, споживачi, якi мають борги за спожиту електричну енергiю у 2018 роцi, повиннi сплатити їх та погасити заборгованiсть перед ПАТ “Вiнницяобленерго” в найближчi термiни. Несплата за спожиту електричну енергiї є пiдставою для припинення постачання електричної енергiї споживачу," - повiдомляють у компанiї.

У ПАТ "Вiнницяобленерго" також пояснили, що робити з переплатами. Для того, щоб їх перенесли на рахунки нового постачальника, варто звернутися до компанiї з заявою.

"Споживачi, якi мають переплату за спожиту електричну енергiю за 2018 рiк мають можливiсть написати заяву на перерахування коштiв за спожиту електричну енергiю для можливостi використання цих коштiв у наступних розрахунках з новим постачальником електричної енергiї – ТОВ “ЕНЕРА ВIННИЦЯ”.

Заяву необхiдно написати та повернути до ПАТ “Вiнницяобленерго”, щоб Товариство отримало право перерахувати кошти переплат споживачiв на їх особовi рахунки до ТОВ “ЕНЕРА ВIННИЦЯ”. Без пiдписання такої заяви ПАТ “Вiнницяобленерго” не має права проводити операцiї з коштами споживача. Переплаченi кошти тих споживачiв, якi вже надали пiдписанi заяви, перерахованi на їх особовi рахунки в ТОВ “ЕНЕРА ВIННИЦЯ” - йдеться на сайтi.

Джерело: Новини Вiнницi

Читайте також