Депутати шоковані умовами проживання літніх людей у Брацлавському будинку-інтернаті
14:14 28.11.2016
259

Фахівці зауважили, що після першої перевірки на засіданнях постійних комісій обласної Ради було сформовано зауваження до роботи закладу, які надіслали до Департаменту молодіжної та соціальної політики, проте значних зрушень перевіряючи не побачили.

За словами депутата Вінницької обласної Ради та голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадія Мазура, проведення перевірки у будинку-інтернаті для літніх людей ініціював депутатський корпус.

- У травні 2016 року за ініціативи депутатського корпусу бюджетною комісією та комісією з питань комунальної власності була створена робоча група та проведена перевірка умов проживання та функціонування даного закладу, - сказав Геннадій Мазур. – Тоді ми побачили багато проблем, це і недотримання санітарних норм, відсутність кабінок у вбиральнях, також багато питань викликало харчування підопічних Брацлавського психо-неврологічного будинку інтернату і звичайно відношення до людей зі сторони співробітників. Стан справ покращився, проте він далекий від ідеальних. На сьогоднішній день ми не бачимо програми дій, яку б розробило керівництво будинку-інтернату, щодо покращення умов роботи. Це не питання стосується не лише директора, а й адміністрації. Найймовірніше ми говоритимемо про підсилення роботи керівництва.

Депутатка Вінницької обласної Ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту та туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко зауважила, що побутові умови у закладі повинні бути значно кращими. Адже люди похилого віку потребують особливого піклування.

- На жаль умови перебування у Брацлавському психо-неврологічному будинку-інтернаті не відповідають європейським стандартам, - зазначила депутатка. – Сьогодні приміщення потребують ремонту. Звичайно ми побачили покращений корпус, проте він всього один, проживати у ньому може лише частина підопічних закладу. Нині там перебуває 200 осіб і вони повинні жити у гідних умовах. Ми не маємо морального права залишити будинок-інтернат таким, яким його сьогодні побачили члени комісії. Впевнена, що після виїзду на місце пройдуть обговорення в ході яких визначимо механізм покращення роботи закладу.

Зазначимо, за штатним розписом у будинку інтернаті працює 130 осіб. Співробітники повідомили, що нині у будинку-інтернаті живе 200 людей похилого віку, серед яких є такі, що не можуть самостійно пересуватись.

 

 

 

Читайте також