Райвідділ поліції на Вінниччині обладнали системою «Custody Records» для контролю за дотриманням прав людини
18:13 31.05.2023
383

Керівники Вінницької ОВА та ГУ НП відвідали підрозділ Нацполіції Вінниччини, де запроваджено автоматизований облік затриманих осіб «Custody Records». За інформацією пресслужби Вінницької ОВА, система контролю за діями затриманих осіб успішно функціонує у Калинівському райвідділі поліції та вже впроваджується в інших підрозділах області.

Згідно зі словами Сергія Борзова, голови Вінницької ОВА, впровадження системи «Custody Records» свідчить про пріоритетність захисту прав людини. Вінницька область є лідером серед регіонів у використанні цієї системи, що забезпечує конституційні права осіб, які перебувають під контролем поліції.

Особливу увагу звернули на безбар'єрне облаштування Калинівського райвідділку поліції, що враховує потреби людей з інвалідністю. Усі приміщення, включаючи приміщення для конфіденційних зустрічей, утримання затриманих та проведення слідчих дій, а також кімнати прийому громадян, відповідають інклюзивним стандартам.

Система «Custody Records» мінімізує можливість конфліктів, забезпечує надання правової допомоги затриманим особам і захищає поліцейських від необґрунтованих звинувачень завдяки системі відеоспостереження. Відеоматеріали зберігаються протягом 25 років.

Впровадження системи «Custody Records» у Вінницькій області є позитивним кроком у напрямку покращення правопорядку, і незабаром вона буде розширена на інші підрозділи поліції області.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також