Расизм в Україні: в Ужгороді сім'ю з Індії не пустили в басейн
20:02 16.08.2021
1151

В Ужгороді в басейн не пустили подружжя і їх дитину, які приїхали в Україну з Індії. Сім'ї не дозволили купатися через їх колір шкіри.


Про обурливу ситуацію в Facebook розповіла подруга подружжя з Індії, передає видання "Перший".


На вихідних індійська сім'я вирішила погуляти по Ужгороду разом зі своєю 6-річною дитиною і подругою Тетяною Анталік, яка і повідомила про скандальний інцидент. На людей, які приїхали в Україну з Індії, досить претензійно дивилися перехожі, проте це не стало найбільшим розчаруванням.
Дитина побачила басейн, розташований в парку Горького. Хлопчик дуже просив, щоб батьки його туди повели. Звичайно, відмовити дитині в спеку було важко. Однак у басейні сім'я з Індії не побачила гостинності від українців.


Компанію впустили подивитися на басейн, проте коли подруга подружжя пішла в касу, щоб оплатити купання дитини, вона зустрілася з расизмом.


Так, дитині з Індії не дали купуватися в басейні, що дуже розчарувало подругу сім'ї. Мати хлопчика приїхала в Україну на курси по стоматології, тому що вона працює лікарем. Її чоловік - бізнесмен. Вся сім'ї мала охайний вигляд, у них є паспорти про вакцинацію від коронавірусу.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також