Рада ЄС підтримала виділення Україні 1,2 мільярда євро кредиту
18:34 11.02.2022
255

Посли країн Євросоюзу підтримали пропозицію Єврокомісії надати Україні 1,2 мільярди євро додаткової макрофінансової допомоги. Про це йдеться на офіційному сайті Ради Європейського Союзу.


"Посли ЄС сьогодні підтримали пропозицію Комісії надати Україні 1,2 млрд євро додаткової макрофінансової допомоги. Нинішня геополітична напруга згубно впливає на економічну та фінансову стабільність України. Постійні загрози безпеці вже викликали значний відтік капіталу. Україна втрачає доступ до міжнародних ринків капіталу через посилення геополітичної невизначеності та її впливу на економічну ситуацію", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що ця екстрена макрофінансова допомога розрахована на 12 місяців і складатиметься із двох виплат.

Видача першого траншу за умови задовільного виконання програми МВФ відбудеться швидко після схвалення цієї пропозиції, після набуття чинності Меморандуму про взаєморозуміння щодо конкретних заходів структурної політики, яка буде узгоджена між Європейською комісією від імені ЄС та України.


Видача другого траншу буде пов'язана із безперервним задовільним виконанням як програми МВФ, так і заходів політики, узгоджених у Меморандумі про взаєморозуміння.

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також