Порізану шредером роботу Бенксі знову виставлять на торги. Її вартість зросла в 4 рази
17:24 04.09.2021
429

Роботу вуличного художника Бенксі «Дівчинка з повітряною кулею», яка частково самознищилася відразу після аукціону в 2018 році, буде знову виставлена ​​на торги 14 жовтня. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому Sotheby's.

Оціночна вартість картини становить 4-6 млн фунтів стерлінгів ($ 5,5-8,3 млн). У перший раз вона була продана за $ 1,4 млн. За прогнозами Bloomberg, за роботу на наступному аукціоні можуть виручити $ 8,3 млн. У такому випадку вона виросте в ціні майже на 500% за три роки.

У жовтні 2018 року одну з найзнаменитіших робіт Бенксі відразу ж після фінального удару молотка пропустили через вбудований в раму шредер. Пізніше автор картини опублікував відео, з якого випливає, що цей перформанс задумав він сам. 

«В той сюрреалістичний вечір три роки тому я стала випадковим, але дуже привілейованим власником картини. Це був неймовірний досвід - стати частиною історії про те, як з'явився один з найвідоміших творів мистецтва в світі, але тепер прийшов час відпустити картину », - розповіла нинішня власниця, що побажала залишатись анонімною.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також