Понад 1,1 тисяча українських підприємств подали заявки на переїзд у безпечні місця
17:00 04.04.2022
276

Понад 1,1 тисяча підприємств з тимчасово захоплених російськими загарбниками територій подали заявки на переміщення в безпечні місця, 90 з них уже відновили роботу, -про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню «Новое время». 

«Багато підприємств, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії, подали заявки, і ми допомагаємо їм передислоковуватися в безпечні місця, у безпечні області. Таких заявок уже понад 1,1 тис. на сьогодні. Понад 350 підприємств уже знаходяться в процесі переведення, і вже 90 підприємств приступили до роботи», - зазначив він.

За його словами, правобережна Україна практично вся працює, сплачує податки і зберігає робочі місця, більшість наших заводів уже відновили роботу.

«Українська промисловість пережила перший шок, як і всі ми. Сьогодні усі вертаються, там, де це можливо, до виробництва, до роботи, ми закликаємо до цього. Я закликаю всі підприємства працювати, тому що економіка сьогодні має забезпечувати тил і забезпечувати фронт, у першу чергу», - підкреслив глава уряду.

Також він закликав до відновлення роботи сферу послуг.

«Магазини, навіть кафе і ресторани, перукарні, манікюрні салони — усі мають працювати. Ми зробили найкращі умови для бізнесу. Будь-ласка, (сплачуйте - ред.) 2% з обороту — можна працювати і заробляти гроші, забезпечуючи себе і створюючи робочі місця для своїх родин, для своїх друзів, рідних, близьких», – сказав Шмигаль.

Переселенців теж глава уряду закликав працювати.

«Можна утворити фізичну особу - підприємця (ФОП), платити 2% з обороту, плюс отримувати від держави 6,5 тис. грн на кожного переселенця, якого ти працевлаштуєш на роботу — це вже готовий конструктор для малого і середнього бізнесу», - зазначив прем’єр.

Він нагадав, що держава зробила дуже велику дерегуляцію, залишивши буквально декілька десятків дозволів на дуже складні речі, а понад 700 дозволів і ліцензій скасовано.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також