Польща та Угорщина не мають наміру скорочувати споживання газу
10:00 08.08.2022
349

У п’ятницю країни Європейського Союзу офіційно прийняли надзвичайний план блоку щодо обмеження використання газу, оскільки вони намагаються заощадити паливо на зиму невизначених поставок з росії, незважаючи на те, що Польща та Угорщина виступають проти остаточного закону.

У заяві чеського головування в Раді Європейського Союзу, яку цитує Reuters, також зазначається, що Європейська комісія "терміново оцінює" можливість запровадження граничних цін на газ, не уточнюючи, яку форму матиме таке обмеження.

Так, Угорщина публічно виступила проти плану Єврокомісії і поставила під сумнів законність правил ЄС, що впливають на національний енергетичний баланс і енергетичну безпеку країни.

У той же час Польща публічно підтримала це рішення. Однак у непулічній площині Варшава назвала юридичну основу рішення "дефектною" і заявила, що рішення, які впливають на енергетичний баланс країн-членів, мають ухвалюватися одноголосно.

Однак два голоси проти не завадили ухваленню постанови про добровільне скорочення попиту на газ, яке потребувало підтримки лише 15 країн.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також