Зеленський допустив проведення референдуму щодо розриву відносин з Донбасом
15:28 25.06.2021
586

Мінські угоди по врегулюванню конфлікту на сході України спочатку були «ледве живим» документом. Про це в інтерв'ю телеканалу «1 + 1» заявив президент країни Володимир Зеленський.

«Що стосується альтернативних планів. План «Б» - ми в ньому, я вважаю, перебуваємо. А ті, хто пропонують, наприклад, стіну, як план «Б», або план «С» - неважливо - стіну в будь-якому форматі ... Стіна - це повне розірвання відносин в тому чи іншому вигляді. Я вважаю, що цей план може бути, але рішення про запуск цього плану має приймати народ України », - цитує  Інтерфакс-Україна.

Український лідер зазначив, що мінські угоди - це єдиний документ щодо врегулювання ситуації на Донбасі і його потрібно зберегти, але необхідно шукати й інші шляхи вирішення конфлікту. «Я вважаю, що зустріч з президентом Росії і зустріч моя з президентом США може надати інший порядок вирішення цих питань», - сказав Зеленський.

Зеленський і лідер США Джо Байден повинні зустрітися у Вашингтоні в липні. В кінці квітня Зеленський пропонував російському колезі Володимиру Путіну провести переговори в Донбасі, але президент Росії запросив його до Москви - оскільки для обговорення двосторонніх відносин Зеленському, на думку Путіна, спершу варто зустрітися з главами самопроголошених ДНР і ЛНР.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також