росію і білорусь позбавили статусу спостерігачів в Енергетичній хартії
12:00 25.06.2022
260

З ініціативи України росія та білорусь втратили статус спостерігачів у Енергетичній хартії, - про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Договірні сторони Енергетичної хартії позбавили росію і білорусь статусу спостерігачів у спільноті, а також призупинили тимчасове застосування Договору до Енергетичної хартії щодо білорусі. Відповідні рішення було ухвалено на спеціальній сесії конференції Енергетичної хартії, учора у Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідні питання були включені до порядку денного сесії за наполяганням української сторони, яку представляло Міненерго. Після повномасштабного воєнного вторгнення рф на територію України міністерство неодноразово виступало з ініціативою щодо позбавлення агресора статусу спостерігача в Енергетичній хартії, а також призупинення тимчасового застосування договору до Енергетичної хартії щодо білорусі.

Обидві країни підписали договір про Енергетичну хартію, однак так і не ратифікували його. Водночас білорусь застосувала договір тимчасово.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також