Канада відстоює позицію щодо повернення турбін для трубопровіду «Північний потік-1»
11:00 14.07.2022
285

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо захищає рішення Канади повернути шість турбін для трубопроводу, який транспортує природний газ з росії до Європи, навіть у той час, як Світовий конгрес українців намагається зупинити постачання у Федеральному суді, - йдеться у повідомленні Nationalpost.

Зараз Європа стикається з енергетичною кризою, що насувається, оскільки росія скоротила доступ до поставок нафти та газу.

Після повернення турбіни будуть використовуватися російською державною енергетичною компанією «Газпром», яка керує газопроводом «Північний потік-1», який пролягає дном Балтійського моря з північного заходу Росії до північно-східної Німеччини.

Поки європейські країни намагаються позбутися залежності від російської нафти, Трюдо сказав, що важливо підтримувати своїх громадян поруч з Україною.

«Саме тому ми прийняли це важке рішення бути поруч із нашими союзниками, щоб гарантувати, що в Європі не лише уряди, а й їх населення залишатимуться непохитними та щедрими у своїй підтримці України», – сказав він.

Український уряд каже, що це створює «небезпечний прецедент» у той час, коли міжнародне співтовариство має продемонструвати рішучість протистояти російським загрозам та її вторгненню.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також