Білоруський провладний телеграм-канал опублікував відео з Романом Протасевичем
16:01 25.05.2021
279

Білоруський провладний телеграм-канал «Жовті сливи» опублікував відео з екс-головним редактором опозиційного каналу Nexta Романом Протасевичем, затриманим 23 травня в аеропорту Мінська.

У ролику Протасевич каже, що «у нього немає проблем зі здоров'ям» і що «ставлення з боку співробітників [правоохоронних органів] коректне і по закону».

«Я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення по факту організації масових заворушень в місті Мінську», - каже Протасевич на відео.

Раніше мати Протасевича повідомила, що її син може перебувати в одній з мінських лікарень в критичному стані через проблеми з серцем. Пізніше в білоруському МВС заявили, що Протасевич знаходиться в СІЗО №1 і що скарг на здоров'я від нього не надходило.

Протасевича затримали в аеропорту Мінсква 23 травня, невдовзі після того, як літак авіакомпанії Ryanair, який літав з Афін до Вільнюса, екстрено сів в білоруській столиці через неправдиве повідомлення про бомбу. Лайнер супроводжував винищувач МіГ-29.

Разом з журналістом була затримана його дівчина, громадянка Росії Софія Сапега.

У Білорусі Протасевича звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і «порушення соціальної ворожнечі» до представників влади та міліції.

 

Video file
Автор: Маргарита Грабова
Читайте також