Генсек ОБСЄ на цьому тижні відвідає Україну
16:31 25.05.2021
258

Генеральний секретар ОБСЄ Гельга Марія Шмід цього тижня відвідає Україну, де зустрінеться з високопоставленими українськими офіційними особами та відправиться на Донбас, повідомила прес-служба ОБСЄ.

«Шмід планує провести переговори з високопоставленими чиновниками, зокрема з віцепрем’єр-міністром і міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексієм Резнікова, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і головою українського парламенту Дмитром Разумковим. Переговори будуть зосереджені на кризі в Україні та на шляхах зміцнення співпраці між ОБСЄ та Україною», – йдеться в повідомленні.

Крім того, під час візиту Генсек також зустрінеться з працівниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ), Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, представниками міжнародних гуманітарних організацій і представниками громадянського суспільства.

У рамках цієї програми Хельга Марія Шмід планує відвідати схід України, щоб особисто побачити ситуацію в районах конфлікту і роботу, проведену СММ і Координатором проєктів ОБСЄ в Україні на місцях.

Вона також додала, що планує візит до Росії «у наступні місяці».

Генсек ОБСЄ наполягає на тому, що очолювана нею організація зробила важливий внесок у запобігання подальшій ескалації конфлікту на сході України.

 

Читайте також