Кличко в другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів вручив відзнаки від столиці військовим-добровольцям, які захищали Київ та область
15:08 02.04.2024
254

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії в другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів вручив відзнаки від столиці військовим 23-го Окремого стрілецького батальйона, які захищали Київ та область. Медалі «Честь. Слава. Держава» отримали 45 бійців.

«Ваш батальйон був створений у 2015-му для оборони столиці. Вранці 24 лютого 2022 року до його лав стали добровольці. Вже 28 лютого ви отримали своє перше бойове розпорядження по обороні Києва. Далі були Дмитрівка, Забуччя, західні околиці Ірпеня. Нині батальйон захищає Україну на Донбасі. Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлівка, Золота Нива, Торське, Лиманський напрямок – все це бойовий шлях 23 Окремого стрілецького батальйону. І він триває, бо триває кривава війна за існування нашої країни», – зазначив Кличко.

Він нагадав, що військові дії на Київщині тривали понад місяць. Ворог стояв буквально впритул до столиці.

«15 територіальних громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів опинилися під окупацією – це 270 населених пунктів. За даними Нацполіції, за той час окупанти вбили майже 1400 мирних мешканців Київщини. В тому числі – 38 дітей. 280 людей досі вважаються зниклими безвісти. А Буча стала для всього світу страшним свідченням звірств і варварства російського агресора. Звільнення Київщини показало, що Україна здатна битися за свою волю. Вигравши битву за Київ, ми дали зрозуміти всім, що виграємо битву за Україну – незалежну демократичну державу. Слава Україні та її Героям!», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував всім бійцям за сміливість і відвагу. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також